середу, 27 лютого 2019 р.

Результати діяльності Донецької обласної служби зайнятості з початку 2019 року


    З початку 2019 року послугами Донецької обласної служби зайнятості скористались 17,7 тис. осіб. За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 3,7 тис. осіб, в тому числі:
* за рахунок одноразової виплати допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності – 7 осіб;
* з виплатою компенсації роботодавцю фактичних витрат суми нарахованого єдиного внеску - 332 особи;
* з виплатою компенсації витрат роботодавцю на оплату праці на умовах строкових трудових договорів за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб – 116 осіб.
   Залучено до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру – 2 тис. осіб, проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації – 1,8 тис. осіб.
    Зокрема, збільшилась кількість роботодавців, які надали інформацію про вакансії, на 5%, на 66,4% збільшилась чисельність осіб, працевлаштованих до набуття статусу безробітного.
Активна робота служби зайнятості у напрямку стимулювання бізнес-мислення та розвитку підприємницької ініціативи населення сприяла суттєвому зростанню, майже в 3 рази, чисельності осіб, які започаткували власну справу.
   Використання нових підходів та інноваційних методів роботи допомагає фахівцям служби зайнятості максимально сконцентрувати зусилля на досягненні якісних та позитивних результатів.
   Завдяки клієнтоцентрованому підходу у міських та районних центрах зайнятості Донецької області з’явились елементи рекрутингу, який являє собою концептуально нову дієву форму роботи служби зайнятості. Діяльність фахівців з даного напрямку роботи орієнтована, в першу чергу, на оперативне та ефективне задоволення потреб роботодавців у працівниках, підкреслення позитивного іміджу державної установи, як відкритої, комунікативної та конкурентоспроможної організації.
   Зокрема, розроблені та успішно працюють чотири мобільні онлайн-додатки - «Центр розвитку підприємництва», «Центр професійної орієнтації», «Довідник послуг та пільг учасника АТО» та «Донецький центр професійно-технічної освіти служби зайнятості України». Всі додатки абсолютно прості та зрозумілі у використанні, вони легко встановлюються на мобільні гаджети і безкоштовно доступні для завантаження у Google Play.
З 1 січня 2019 року в усіх центрах зайнятості Донецької області розпочали роботу кар’єрні радники, основне завдання яких повернути клієнта до трудової діяльності, здійснюючи індивідуальний супровід безробітних задля кінцевої мети – працевлаштування.
   Джерело:  Донецький обласний центр зайнятості.