вівторок, 26 лютого 2019 р.

Хроніка обласних новин

     21 лютого 2019 року відбулося засідання регіональної ради з питань безпечної життєдіяльності населення під головуванням заступника голови облдержадміністрації Стокоза І.С.
   На засіданні в.о. директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Романенко Л.М. доповіла про стан виконання Плану першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру у Донецькій області на 2018-2022 роки у IV кварталі 2018 року. Представник Головного управління Держпраці у Донецькій області Полудо С.В. проінформував членів регіональної ради про виконання Заходів з поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища у Донецькій області на 2018-2022 роки у IV кварталі 2018 року.

  Заслухавши інформацію, члени регіональної ради дійшли висновку, що заходи з попередження травматизму невиробничого і виробничого характеру у IV кварталі 2018 року в цілому виконано.
  Представник Головного управління Держпраці у Донецькій області Шевченко Н.А. у своєму виступі повідомила про взаємодію органів Держпраці з відділами капітального будівництва місцевих органів самоврядування з питань організації охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках та співпрацю щодо залучення посадових осіб органів Держпраці до участі у проведенні перевірок питань охорони праці на діючих будівельних майданчиках; виступила з пропозиціями організації співпраці з відділами капітального будівництва та з архітектурно-будівельними інспекціями області.
  Присутні на засіданні регіональної ради представники Головного управління ДСНС України у Донецькій області Подашевська І.Т. та Олійник О.М. доповіли про заходи, які вживаються в області з метою попередження загибелі та травмування людей на пожежах.
  Доповідачі та члени регіональної ради у своїх виступах приводили приклади випадків травматизму невиробничого та виробничого характеру в області, обговорювали питання щодо їх попередження.
  Член регіональної ради – перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Кирилюк В.О. озвучив проблемні питання захисту прав споживачів в області, повідомив про проведення державного ветеринарно-санітарного нагляду за здоров’ям та благополуччям тварин, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, неїстівних продуктів тваринного походження, кормів та інших об’єктів санітарних заходів. Окремо відзначено позитивний досвід співпраці Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області з Головним управлінням ДСНС України у Донецькій області та Головним управлінням Нацполіції у Донецькій області у ході проведення вищезазначених заходів. Також члени регіональної ради підтримали пропозицію щодо заслуховування на наступному засіданні регіональної ради з питань безпечної життєдіяльності населення питання попередження захворюваності людей на інфекційні хвороби та харчових отруєнь.
   За результатами проведення засідання та з метою забезпечення належних, безпечних і нешкідливих умов праці на підприємствах, установах, організаціях області усіх форм власності, попередження рівня травматизму невиробничого характеру, кількості нещасних випадків, аварій на виробництві та в побуті прийняті відповідні рішення.
Джерело: Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.