четвер, 28 березня 2019 р.

З 1 квітня на Донеччині стартує місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки

    Зберігаєш вдома зброю та хочеш уникнути кримінальної відповідальності? Тоді з 1 по 30 квітня добровільно здай вибухобезпечні предмети до найближчих територіальних відділів та відділень поліції. Збережи своє життя та близьких!




      З метою виведення з незаконного обігу зброї, боєприпасів, вибухових речовин та профілактики злочинів з їхнім використанням, з 1 квітня на Донеччині стартує місячник добровільної здачі небезпечних предметів.
    В рамках проведення заходу громадяни можуть як роззброїтися, так і отримати дозвіл чи перереєструвати зброю на себе, в умовах здійснення необхідних дій легалізації.
    Поліцейські нагадують, що незаконне зберігання вибухонебезпечних предметів карається до 7 років позбавлення волі. Проте згідно ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України громадянин, який добровільно здав зброю, звільняється від кримінальної відповідальності.
     В разі виникнення додаткових питань громадяни можуть звернутися до інспектора з контролю за обігом зброї в сфері дозвільної системи в районних відділеннях поліції або в дозвільну систему ГУНП в Донецькій області.
    Якщо Ви маєте інформацію щодо можливого нелегального зберігання зброї, повідомити про це на лінію «102».


Джерело: Покровський відділ поліції