четвер, 14 березня 2019 р.

2019 рік проголошений роком Китаю в Україні

       Китай - одна із найпривабливіших країн сходу, яка є справжньою скарбницею світової культури. Тут розвивалися мистецтва та ремесла, література і медицина, і саме ця країна подарувала світу фарфор і порох, шовк і папір, ківі і мандарини, чай і компас, голковколювання, боротьбу кунг-фу, вишукану давню поезію і гармонійну архітектуру...
    З нагоди Року Китаю в Україні, в Новоукраїнській сільській  бібліотеці організована виставка–мандрівка «Піднебесна імперія». На виставці представлено літературу, яка розповідає про історію, культуру, політику і економіку країни.

    Для широкого кола користувачів проведено пізнавальну подорож «Дивовижна країна – Китай». Присутнім було цікаво ознайомитися з багатою історією і культурою давньої країни, філософськими світоглядами Конфуція та інших філософів, з надзвичайно цікавою медичною системою Китаю, китайським менталітетом та особливостями повсякденного життя, екзотичною їжею та з дивовижними архітектурними пам'ятками. Китай дуже різноманітний і, побувавши в одній його частині, можна бути впевненим, що буквально за тисячу кілометрів звідси кипить зовсім інше життя.
     Україна має довготривалі – в четверть віку дипломатичні відносини з Китаєм і наміри економічної співпраці.