суботу, 30 березня 2019 р.

Практична допомога селянам у заповненні декларацій про майновий стан і доходи

    Покровсько-Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області нагадує, що з 1 січня 2019 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих ними протягом 2018 року, яка триватиме до 01 травня 2019 року.
     В ході проведення кампанії декларування доходів громадян певні категорії фізичних осіб зобов’язані подати податкову декларація про майновий стан і доходи.
  Зокрема, декларувати дохід повинні громадяни, які самостійно оброблюють земельні ділянки, надані їм у розмірах відповідно до Земельного кодексу України для ведення особистого селянського господарства та земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких перевищує 2 гектари. Ставка податку на доходи фізичних осіб складає 18 %, військового збору 1,5%.
      З метою проведення якісної кампанії декларування днями відбулася виїзна зустріч у Криворізькій сільській раді, під час якої фахівці Добропільського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько-Добропільського управління надали роз’яснення про порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи та бланки. За результатами проведеної зустрічі громадянами було подано 34 декларації.
    Загалом, протягом січня – березня 2019 року, громадянами Добропільщини вже подано 1330 декларацій, що на 14 % перевищує минулорічний показник.
  Шановні громадяни! Не зволікайте з декларуванням минулорічних доходів. За додатковою інформацією та консультаціями із зазначеного питання звертайтеся до Центрів обслуговування платників Державної фіскальної служби.


Джерело: Покровсько – Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області.