середу, 27 березня 2019 р.

Хроніка обласних новин

    У ході робочої поїздки до Добропільського району голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць відвідав Золотоколодязьку сільську раду. 
   Під час візиту очільник області відвідав комунальний  заклад дошкільної освіти «Ясла-садок №8 «Зірочка». 
   Сьогодні в закладі дошкільної освіти виховується 20 дітей у 2 вікових групах: 1 група - від 1 до 3-х років, 2 група від 3 до 6-ти років. Очікується, що  до садочка прийдуть нові вихованці, батьки яких оформлюють необхідні документи. Дитячий садочок відновив свою роботу після проведення зовнішнього та внутрішнього капітального ремонту ще  наприкінці січня поточного року. Для проведення ремонтних робіт рішенням сесії Золотоколодязької сільської ради виділено кошти з місцевого бюджету у сумі 2 654 906 грн.

  Також голова ОДА відвідав ще два об’єкти у  с. Кучерів Яр: водонапірну вежу та гібридну сонячну електростанцію, яку було встановлено для вуличного зовнішнього освітлення та забезпечення електропостачання свердловини Г-154. За рахунок коштів Золотоколодязької сільської ради на реконструкцію водонапірної вежи виділено 474 434,40 грн., для влаштування гібридної сонячної електростанції без зміни зовнішніх фундаментів - 1 421 697,60 грн.
  «Завдяки децентралізації громади отримали реальні фінансові можливості для свого розвитку. І це лише початок. Невдовзі в дитсадку з'являться нові майданчики, в селі Кучерів Яр відремонтують дорогу. Кожне українське село має бути багатим і комфортним - усі можливості для цього є», - заявив Олександр Куць.
   З метою заміни традиційних джерел енергії на альтернативні, що надасть можливість працювати вуличному освітленню та водонапірній вежі на енергії сонця та створить безпечні умови проживання населенню на даній території, встановлено гібридну сонячну електростанцію. Застосування новітніх технологій дозволить підвищити ефективність енергозберігаючих заходів.

     
Джерело:  Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.