четвер, 28 березня 2019 р.

Участь у колегії ОДА

     Сьогодні, 28 березня, в Донецькій ОДА відбулося засідання колегії Донецької облдержадміністрації під керівництвом голови Донецької ОДА Олександра Куця. Участь взяли керівники районних державних адміністрацій, місцевого самоврядування, правоохоронці та військові, серед яких і голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна.
   У ході засідання розглянули хід виконання регіональної Програми розвитку освіти: «Освіта Донеччини в європейському вимірі. 2017-2020 роки» у 2018 році, хід реалізації Програми охорони культурної спадщини в Донецькій області на 2017-2019 роки, а також стан готовності захисних споруд цивільного захисту в містах та районах Донецької області та проведення їх технічної інвентаризації.

   Керівник Донецької обласної ВЦА нагородив працівників області за значний особистий внесок, державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю.
   Олександр Куць зазначив, що пріоритетними напрямками, які розглянуть на сьогоднішньому засіданні, є сфера освіти та науки, збереження культурної спадщини та безпека життя і діяльності людей.
   «Основною метою області у сфері освіти наразі є забезпечення вжиття в межах повноважень заходів щодо створення освітнього простору, що забезпечуватиме рівний доступ осіб до якісної освіти, раціональне й ефективне використання наявних ресурсів. Також триває робота з відновлення переліків пам’яток історії, культури, архітектури та монументального мистецтва на території області. Щодо готовності захисних споруд цивільного захисту, забезпечити у термін до 30 квітня 2019 року проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, що не були інвентаризовані на відповідних територіях», – підкреслив очільник області.