вівторок, 30 квітня 2019 р.

Покровсько – Добропільське управління: про особливості надання звітності суб’єктами господарювання

  
  Фахівцями Добропільських підрозділів Покровсько – Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області 26 квітня 2019 року проведено семінар для платників податків.
    Представники фіскальної служби ознайомили бухгалтерів підприємств і організацій з особливостями надання звітності за І квартал 2019 року по податку на прибуток, рентній платі: за користування надрами для видобування корисних копалин, за спеціальне використання води, екологічному податку, єдиному податку третя група (юридичні особи).
Звернули увагу платників, що за даними Державної казначейської служби України граничний термін використання існуючих рахунків по зарахуванню єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ), які відкриті на балансі Головних управлінь Казначейства в областях та м. Києві, спливає 01 травня 2019 року.
   Починаючи з 02.05.2019 кошти, які сплачуватимуться платниками на старі рахунки по ЄВ, не будуть зараховуватись, що може привезти до виникнення боргу (недоїмки).
  Фахівці також звернули увагу, що завершується кампанія декларування доходів громадян та нагадали: нормами Податкового кодексу України передбачено, у разі якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Кодексу). Тому для громадян, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, 2 травня поточного року є останнім днем такого подання.
    Крім цього, акцентували увагу, що податкову знижку по витратах, сплачених платником податків на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника та/або члена його сім’ї 1-го ступеня споріднення, що передбачено ст.165 та ст.166 Податкового Кодексу України, платник податків може упродовж всього поточного року.
  Протягом семінару обговорювалися проблемні питання, присутні отримали відповіді від фахівців фіскальної служби на свої запитання.

Джерело: Покровсько - Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області.