четвер, 18 квітня 2019 р.

Ознайомлення з пенсійним законодавством

   16 квітня 2019 року начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій № 1 Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Інна Асєєва. завітала до Шилівської сільської ради.
   Під час бесіди присутніх більше цікавили питання щодо індексації пенсій з 01 березня 2019 року та її перерахунку з 01.04.2019 р., порядку розрахунку розміру пенсії, механізму виплати субсидій у грошовій формі, про переваги отримання пенсій через банківські установи.

  Також спеціаліст поспілкувалася й з трудовим колективом сільської ради, надала відповіді стосовно страхового стажу, заробітної плати для обчислення пенсії, розповіла про умови і порядок призначення пенсії за віком тощо. Також звернула увагу присутніх на долучення до широкомасштабної акції «Допоможи своєму майбутньому!»
   Фахівець перерахувала переваги користування Веб-порталом Пенсійного фонду України, а саме: отримання інформації з пенсійних питань, запровадження електронних документів з QR-кодом, інформування осіб шляхом відправлення СМС-повідомлень.
  Щоб бути обізнаним відносно нових змін у пенсійному законодавстві спеціаліст рекомендувала зробити передплату на газету «Пенсійний кур’єр» та журнал «Вісник Пенсійного фонду України».
   Кожен з присутніх отримав буклети та листівки.



Джерело: Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.