середа, 24 квітня 2019 р.

«Доторкнутися до професії»

   22 квітня 2019 року відбулася професіографічна екскурсія «Доторкнись до професії» для учнів Шахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
    Співпраця Добропільського міського центру зайнятості та Шахівської громади триває не перший рік, але прийшов час вивести цю співпрацю на новий рівень.
      Тож, з метою покращення якості послуг, які надаються службою зайнятості на території громади, урахування потреб громади щодо соціального захисту від безробіття, було розроблено проект «Траєкторія професійного успіху». Цього дня розпочалася реалізація І етапу проекту “Живу і буду працювати в Шахівській громаді”.
    Екскурсія на підприємство дає можливість молоді ознайомитись безпосередньо із професією на виробництві, вимогами, які вона висуває до людини, поспілкуватись з професіоналами, отримати інформацію з першоджерел.
    Підприємець Віталій Ільєнко, який займається вантажними перевезеннями, запропонував оглянути кар’єри, де ведеться видобування високоякісних глин, піску, гравію і коалину та працює вантажний транспорт. Перед початком екскурсії учням провели бесіду з техніки безпеки, видали каски та сигнальні жилети. Протягом заходу підлітків ознайомили з історією створення кар’єрів, особливостями роботи з видобування корисних копалин. Діти дізналися, що найбільш затребувані працівники - це екскаваторники та бульдозеристи, водії вантажних автомобілів, а на складі працюють вагар, обліковець, приймальник. Також Віталій розповів про умови праці та розмір заробітної плати працівників.
    В свою чергу фахівець з профорієнтації Наталя Кузьміна, нагадала молоді формулу вдалого вибору професії, ознайомила з можливістю пройти профдіагностичне тестування за допомогою безкоштовного он-лайн додатка «Центр професійної орієнтації» #центр_професійної_орієнтації або на веб-базованій платформі «Моя професія: консультаційна мережа». Діти отримали буклети з QR-кодами он-лайн сервісів служби зайнятості та навігатори вибору професії.
    Наприкінці, директор центру зайнятості Вікторія Бугаєць, побажала учням зробити вдалий вибір свого майбутнього професійного шляху та висловила подяку Віталію Ільєнко за можливість доторкнутися до професії та цікаву і змістовну розповідь.

     Джерело: Добропільський міський центр зайнятості.