вівторок, 16 квітня 2019 р.

Серед заходів збільшення надходжень до місцевих бюджетів - легалізація заробітної плати

    У Покровсько – Добропільському управлінні Головного управління ДФС у Донецькій області продовжується робота по інформуванню громадян щодо переваг офіційного оформлення трудових відносин з працедавцями.
  Легальне працевлаштування гарантує працівнику належний соціальний захист, тоді як працюючий без трудового договору працівник позбавлений трудових прав.
  Продовжуються заходи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Робочі групи, до складу яких входять, зокрема, і представники фіскальної служби, здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.
  За результатами проведених заходів роботи кількість офіційно оформлених працівників за січень – березень поточного року склала 1585 осіб. Зареєстровано фізичними особами – підприємцями – 339 громадян.
  Також податківці спільно з органами місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Так, на засіданнях комісій заслухано керівників 83 підприємства та організації, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Крім того, керівництвом управління проведено зустрічі з керівниками 85 підприємств та організацій Як наслідок, 88 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати, а до бюджету додатково надійшло 3056,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 201,1 тис.грн. військового збору, 3193,8 тис.грн. – єдиного соціального внеску.
  Шановні громадяни! Потурбуйтесь про власне майбутнє, забезпечте собі гідне пенсійне забезпечення – вимагайте від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин!

Джерело: Покровсько – Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області.