понеділок, 27 травня 2019 р.

З боржників стягнуто податкового боргу майже 89 млн гривень


    Податкова служба Донецької області продовжує роботу зі стягнення податкового боргу з платників, які не сумлінно відносяться до виконання своїх обов’язків. Зазначений напрям роботи був і продовжує залишатися одним з пріоритетних напрямків, яким фіскальна служба приділяє особливу увагу. Чинним законодавством визначено вичерпний перелік заходів, які застосовуються до платників податків з метою погашення існуючого податкового боргу.
      Лише за чотири місяці поточного року податківцями, з метою забезпечення погашення податкового боргу, проведено опис майна боржників у податкову заставу на загальну суму 46,5 млн гривень. Від реалізації майна, що перебуває у податковій заставі, до бюджету додатково надійшло 2,7 млн гривень. До адміністративного суду Донецької області постійно спрямовуються позовні заяви щодо стягнення коштів з розрахунків платників податків в обслуговуючих банках. На підставі прийнятих судових рішень до банківських установ спрямовано більше 10 тис. інкасових доручень, за результатами яких до бюджету стягнуто 11,9 млн гривень.
   Вкотре ГУ ДФС у Донецькій області наголошує на необхідності своєчасної сплати податків і зборів та звертає увагу, що наявність боргу перед державою, насамперед, свідчить про безвідповідальне відношення до виконання своїх конституційних обов’язків платниками.
  Джерело: Головне управління ДФС у Донецькій області.