пʼятниця, 3 травня 2019 р.

Великодні дзвони


   Великодні свята – одні з найшанованіших релігійних свят у всьому світі. Але для українців вони мають особливе значення, адже поєднують у собі не тільки віру, а й певні звичаї та традиції, які упродовж віків стоять на варті нашої національної єдності.
  До Великодня готуються заздалегідь. Неділя, що передує Великодньому тижневі, називається Вербною. Саме в цей день Ісус востаннє увійшов до Храму Божого. Дорогу йому встеляли пальмовими гілками. В Україні пальми не ростуть, тому люди, щоб відзначити цей день, ставили у своїх оселях вербові гілочки.
 Зайняла почесне місце така «вербова гілочка» і в шкільному куточку Золотоколодязянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Протягом кількох тижнів на уроках трудового навчання учні середньої та старшої школи (під керівництвом учителя М.М.Кулішова) виготовляли писанки у рамках програмової теми «Механічна обробка деревини». Цікаво, що за мету майстри поставили собі створити рівно стільки «пасхальних символів», скільки осіб налічують учнівський та педагогічний колективи школи.
   Таким чином маємо собі власні обереги, що охоронятимуть наш мир і спокій не тільки сьогодні, а й упродовж нового навчального року.
 За інформацією Золотоколодязянської ЗОШ.