четвер, 27 червня 2019 р.

Подаруйте дитині родину!



     Роль сім’ї для дитини надзвичайно важлива. Батьки дають дітям життя, відповідають за догляд і виховання, беруть на себе фінансову відповідальність, мають юридичні повноваження, у тому числі на право прийняття важливих рішень від імені дітей. Батьки допомагають відчути взаємне тепло й любов, життєві цінності та духовність, виховують дітей, задовольняють щоденні потреби, надають зразки для наслідування, поступово прищеплюють соціальні й побутові навички, необхідні у самостійному житті. Усі ці потреби життєво важливі для кожної дитини, якого б віку вона не була. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може бути інша, прийомна сім’я. Під час перебування дитини у прийомній сім’ї держава не тільки фінансує, а й контролює утримання і виховання дитини, надає допомогу у її розвитку, соціалізації, організовує соціальний супровід сім’ї та дитини. Така форма влаштування має назву прийомна сім’я і стала вже нормою для нашої країни, області, міста і району. Держава для прийомної сім'ї надає постійну соціальну підтримку. Сім’я також може отримати статус дитячого будинку сімейного типу за умови прийому на виховання п’яти та більше дітей, позбавлених батьківської опіки. На теперішній час в Добропільському районі успішно функціонує два ДБСТ (дитячий будинок сімейного типу), в яких виховуються 17 дітей.
       Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя (або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі), яка бере на виховання та спільне проживання не менше як 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У такій сім’ї може виховуватися не більше 10 дітей. Дитина не втрачає статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Утримання дітей здійснюється за рахунок державного бюджету. Батьки-вихованці також отримують грошову винагороду.
      На теперішній час на обліку в службі у справах дітей Добропільської райдержадміністрації перебуває 10 дітей, позбавлених батьківського піклування, які чекають родинного тепла. Не залишайтеся байдужими до дітей, які потребують вашої підтримки, уваги та любові!
     Якщо ви вирішили взяти дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування до своєї родини, звертайтесь до нас.
     Служба у справах дітей Добропільської райдержадміністрації відповість на всі ваші запитання, кваліфіковані фахівці підкажуть вам, як стати прийомними батьками. 
     Можливо і ви наважитесь подарувати дитині затишок вашої оселі, турботу ваших сердець?! 
     Якщо так, звертайтесь: м. Добропілля, вул. Залізнична, 4 .