неділю, 30 червня 2019 р.

КАБМІН ПІДВИЩИВ ПЕНСІЇ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ВЕЛИКИМ СТАЖЕМ І МАЛИМИ ЗАРПЛАТАМИ

    Кабінет Міністрів України остаточно закріпив механізм підвищення пенсій для людей, які мають великий стаж, але протягом всього робочого періоду отримували невеликі зарплати. Рішення анонсував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.
   «Сьогодні ми приймаємо рішення, що 2,5 млн українців отримають підвищення і їхня пенсія становитиме не менше 2 тис. грн.
З жовтня 2017 року – це вже 5-й перерахунок. Нам також вдалося відмінити оподаткування пенсій і зняти з порядку денного вимогу підвищення пенсійного віку», – сказав Володимир Гройсман.
    24 червня Кабінет Міністрів України фіналізував рішення про підвищення пенсій громадянам, які мають великий стаж роботи, але невеликі пенсії – через невеликі зарплати.
   За словами Глави Уряду, вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій.
    В середньому пенсія складатиме не менше 2 тис. грн. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.


Джерело: Українське право