суботу, 29 червня 2019 р.

Хроніка обласних новин

  26 червня 2019 року у м.Краматорськ відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна, директорів департаментів з делегацією Королівства Швеції. Також у заході взяли участь представники Збройних сил України. Під час зустрічі шведські колеги обговорили з українською стороною існуючи виклики і загрози у Донецькій області, а також рівень співробітництва між Об’єднаними силами та облдержадміністрацією.
 Як наголосив заступник голови облдержадміністрації, незважаючи на те, що на Донеччині вже п’ятий рік йде війна, відновлення житла та інфраструктури є одним з першочергових та необхідних завдань.
    «Ми щиро дякуємо за допомогу нашим міжнародним партнерам, адже саме завдяки вам ми маємо змогу відбудовувати житло та інфраструктуру. У співпраці з міжнародними організаціями було створено багато проектів для покращення системи освіти, надання адміністративних та соціальних послуг, діє багато проектів по обміну досвідом у різноманітних сферах. Для нас дуже важлива така співпраця і надалі», - підкреслив Вадим Філашкін.
      Представники шведської делегації цікавилися поточною ситуацією та у режимі бесіди могли спілкуватися з українськими колегами. Під час зустрічі обговорили також ситуацію з внутрішньо-переміщеними особами, заходи, які здійснюються по дистанційному навчанню та проходженню ЗНО для дітей з тимчасово окупованих територій.
      «Це мій перший візит в Україну. І я бачу, що ваша робота приносить мир не лише Україні, а й всій Європі», - наголосив член Комітету оборони, заступник керівника Комітету у закордонних справах, член Атлантичної Ради та делегації Північної Ради, політичний радник Міністра оборони Швеції Пол Джонсон. 
       Окрім цього, представники делегації Королівства Швеції озвучили свої плани щодо створення центру обміну досвідом для представників місцевого самоврядування на території Донецької області.




Джерело: Прес-служба Донецької ОДА