четвер, 1 серпня 2019 р.

Твої права – твій захист!


            Міністерство юстиції впродовж останніх років створило одну з найрозвинутіших у світі систем надання безоплатної правової допомоги громадянам, які не можуть собі дозволити приватного адвоката. Цього року ініційовано наступний її етап – підвищення рівня знань українців про свої права.
       Мета проекту – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.
Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я маю право!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

            У Мін'юсті обіцяють, що на сайті регулярно з'являтимуться нові матеріали, які навчатимуть, як не допустити порушення своїх прав, зокрема як правильно оформити договір оренди землі, як оформити нарахування субсидій та які наслідки виникають у разі несплатиаліментів.
            Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», БФ «Відродження» та інших міжнародних партнерів та донорів.

Добропільський районний відділ державної реєстрації 
актів цивільного стану Головного територіального
управління юстиції у Донецькій області.