вівторок, 30 липня 2019 р.

Хроніка обласних новин

   29 липня 2019 року у місті Краматорськ відбулася партнерська зустріч «Приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ Донецької області».
   Захід проводиться в рамках реалізації проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Сприяння діалогу щодо реформ в Україні», є однією із серії діалогових заходів щодо приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ, і має на меті підтримати процес створення спроможних територіальних громад в Україні.
   «Реформа децентралізації активно впроваджується у нашій країні, і я дякую нашим партнерам за підтримку та сприяння діалогу. Тут зібралися професіонали, представники громад та міст обласного значення, які висловлять свої думки і, я сподіваюсь, прийдуть до єдиного результату», - підкреслив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.
    Під час заходу було презентовано та обговорено в форматі діалогу за участі професійних фасиліаторів пропозиції щодо стратегій спільного розвитку громад на базі міст обласного значення та вже створених громад.
    «З питаннями децентралізації ми працюємо понад 5 років, співпрацюємо з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. У рамках проекту ми націлені активізувати процес добровільного приєднання територіальних громад шляхом створення майданчику для діалогу між усіма зацікавленими сторонами», - сказала керівник проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ганна Єлісєєва.
Джерело: Прес-служба Донецької облдержадміністрації.