вівторок, 9 липня 2019 р.

Рятувальники провели протипожежні інструктажі


  З метою забезпечення пожежної і техногенної безпеки під час проведення виборів депутатів Верховної Ради України у 2019 році, 8 липня 2019 року співробітники 19 державного пожежно - рятувального Головного управління ДСНС України у Донецькій області провели протипожежний інструктаж з головами та членами дільничих виборчих комісій, які розташовані на території м.Добропілля, Добропільського району та Шахівської сільської ради.

    Під час заходу фахівці ДСНС нагадали присутнім правила пожежної безпеки на виборчих дільницях та детально зупинилися на ключових питаннях, а саме: відповідність евакуаційних шляхів та виходів вимогам пожежної безпеки, утримання їх вільними; наявність первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) у нормативній кількості і проведення їх своєчасного огляду та технічного обслуговування; утримання електромережі та електрообладнання у справному стані.
    Окремим питанням представники ДСНС та учасники зустрічі обговорили порядок дій у випадку виявлення на виборчих дільницях підозрілих предметів.
    Під час робочої зустрічі рятувальники вкотре нагадали, що відповідальність за протипожежний стан приміщень виборчих дільниць покладається особисто на керівників підприємств, установ та організацій, яким належать ці приміщення, а за додержання протипожежного режиму на дільничних виборчих комісіях - на голів виборчих комісій та чергових.
    По закінченню заходу фахівці Служби порятунку вручили присутнім листи-рекомендації та пам’ятки щодо забезпечення пожежної і техногненної безпеки під час виборчого процесу.