неділю, 14 липня 2019 р.

В Добропільському міському центрі зайнятості відбувся брифінг



    12 липня 2019 року в Добропільському міському центрі зайнятості з метою популяризації послуг служби зайнятості відбувся брифінг для засобів масової інформації.
   «Служба зайнятості приймає виклики сьогодення і постійно трансформується задля результату наших клієнтів: шукачів роботи та роботодавців» - розповіла директорка центру зайнятості Вікторія Бугаєць.

   Службою зайнятості запроваджено нові форми співпраці: надання послуг кар’єрними радниками, підбор кадрів роботодавцям на засадах рекрутингу, використання мобільних додатків, що спрощує процес отримання інформації для клієнтів служби зайнятості, застосування в роботі онлайн - технологій. Такі підходи забезпечують надання цілком індивідуальних послуг залежно від потреб шукачів роботи та роботодавців. У І півріччі 2019 року продовжує збільшуватись база вакансій, що сприяло оперативному працевлаштуванню шукачів роботи: для укомплектування були наявні 731 вакансія, що, в свою чергу, дозволяє працевлаштовувати майже 50 % осіб до надання статусу безробітного. Загалом 435 осіб забезпечено роботою.
   У разі відсутності постійної роботи 349 осіб, або більш як 51 % безробітних брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, які організовувались для вирішення нагальних суспільних проблем громад.
  Окрім цього, ринок праці постійно змінюється, і саме тому в державній службі зайнятості запроваджено електронні сервіси, використання електронних кабінетів для роботодавців та шукачів роботи наближує клієнтів до послуг служби зайнятості та робить їх отримання більш зручним та ефективним.
   Негативним чинником на ринку праці залишається професійно-кваліфікаційний дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили. Роботодавці відмічають низьку якість робочої сили та відсутність кадрів з професійно - технічною освітою, яка б відповідала їх вимогам.
  З метою забезпечення потреб роботодавців у кваліфікованих робітничих кадрах центром зайнятості протягом І півріччя 2019 року залучено до професійного навчання 139 безробітних. Велике значення має превентивна робота по подоланню кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці міста та району, а саме профорієнтація серед безробітних, шукачів роботи та школярів на основі сучасних інформаційних технологій. Це IT-платформа «Профорієнтація та розвиток кар’єри», веб - базована платформа «Моя професія: консультаційна мережа», АРМ «Профконсультант», різноманітні профорієнтаційні заходи в навчальних закладах, молодіжних центрах. За І півріччя 2019 року надано 2954 профорієнтаційні послуги.
  Розуміючи привабливість для молоді гаджетів, центр зайнятості активно пропагує використання чотирьох мобільних онлайн-додатків на системі Android, які допоможуть в доступний спосіб отримати потрібну інформацію:
- «Центр розвитку підприємництва»,
- «Центр професійної орієнтації»,
- «Довідник послуг та пільг учасника АТО»,
- «Донецький центр професійно-технічної освіти служби зайнятості України».
    Перше півріччя 2019 року дає можливість зробити певні висновки: діяльність кар’єрних радників покращує сервісне обслуговування клієнтів, забезпечує працевлаштування громадян, враховуючи їх інтереси, професійний досвід, забезпечує супровід безробітних від дня звернення до центру зайнятості до працевлаштування і після.
   Підбиваючи підсумки роботи міського центру зайнятості щодо плану роботи до кінця 2019 року,основними пріоритетами у діяльності служби зайнятості є:
- покращення послуг, які надаються кар’єрними радниками за індивідуальним підходом, яких потребує клієнт;
- використання нових форм профорієнтаційної роботи з різними верствами населення, допомога молоді у свідомому виборі професійної спрямованості;
- підвищення якості робочої сили та подолання дисбалансу ринку праці шляхом професійної підготовки безробітних;
- зміцнення співпраці з органами місцевої влади, територіальними громадами, соціальними партнерами та роботодавцями;
- прогнозування ситуації на зареєстрованому ринку праці міста та району з метою оперативного реагування на кадрові потреби.
- використання онлайн - технологій для надання послуг клієнтам служби зайнятості.
    Ми працюємо на результат!
Джерело: Добропільський міський центр зайнятості.