понеділок, 5 серпня 2019 р.

Податковою службою з боржників Донеччини стягнуто до бюджету борг у розмірі 139,4 млн гривень

   Головним управлінням ДФС у Донецькій області продовжується робота з застосування комплексного підходу у стягнення податкового боргу. Так, протягом першого півріччя поточного року до бюджетів усіх рівнів стягнуто 139,4 млн гривень.
    Податківці застосовують увесь комплекс заходів з погашення податкового боргу, передбаченого Податковим кодексом України. За січень-червень 2019 року з метою забезпечення податкового боргу проведено опис майна боржників у податкову заставу на загальну суму 84,7 млн гривень. Від реалізації майна, що перебуває у податковій заставі, до бюджету надійшло 3,3 млн гривень. Завдяки спільній роботі податкової та виконавчої служб стягнуто податкового боргу за виконавчими документами у розмірі 0,4 млн гривень.

    Крім того, здійснюються заходи з погашення податкової заборгованості шляхом стягнення грошових коштів з банківських рахунків обслуговуючих банків платника. За результатами цих заходів за два квартали поточного року до бюджету спрямовано 17,1 млн гривень.
   Особлива увага приділяється погашенню заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування – за 2019 рік погашено заборгованості у розмірі 185,8 млн гривень.
   Нагадуємо, що відповідно до статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом, інформацію про наявність податкового боргу можливо отримати в Електронному кабінеті на офіційному веб-порталі ДФС. 
  Джерело:  Головне управління ДФС у Донецькій області.