
• закладам торгівлі та громадського харчування – не допускати
приймання та реалізацію риби без супровідної документації (декларації
виробника, товаро-транспортної накладної) від постачальників, в немаркованій
тарі. Не допускати перевезення риби транспортом, який не відповідає вимогам
законодавства.
• власникам агропродовольчих ринків – заборонити надання торгівельних
місць на реалізацію риби без проходження лабораторного контролю в державних
лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи про що свідчить наявність
експертного висновку.
• населенню – остерігатися
придбання риби та рибних продуктів в місцях невстановленої торгівлі, які не є
контрольованими. При придбанні риби вимагати від продавців документи, які
підтверджують якість та безпечність товару.
Підкреслюємо ще раз: не піддавайте себе
небезпеці! Не ризикуйте своїм здоров'ям. Повністю виключите небезпечну їжу зі
свого раціону, особливо з раціону вагітних жінок, людей похилого віку і дітей! Якщо ви
або ваші близькі відмітили у себе симптоми захворювання
- негайно телефонуйте "103". Ми
добре розуміємо, що смачна їжа
- велике задоволення. Але здоров'я і життя - задоволення значно більше і коштує
того, щоб відмовитися від продуктів
сумнівної якості .
Джерело інформації:
Добропільське районне управління Держпродспоживслужби.