середу, 21 серпня 2019 р.

Краєзнавець Добропільщини Віктор Батицький

батицький1   Він енергійний, цілеспрямований, люблячий рідну землю, добрий господар. Всі ці слова присвячені Почесному громадянину Добропільського району - Батицькому Віктору Миколайовичу.
    Звання Почесних громадян присвоюються особам за особисті видатні заслуги перед громадою міста, села, активну участь у громадсько-політичному житті.
     Він наш земляк, бо народився в хуторі Лиман Добропільського району, тут виріс, вчився, проживає і працює. Він енергійний, цілеспрямований, люблячий рідну землю, добрий господар. Всі ці слова присвячені Почесному громадянину Добропільського району - Батицькому Віктору Миколайовичу.
батицький3   Званням «Почесний громадянин Добропільського району» був удостоєний у 2007 році до 75-річчя утворення Донецької області.
З лютого 1990 року він є головою правління Публічного акціонерного товариства ім.Т.Г. Шевченка і вже 29 років працює на цій посаді і опікується долею рідного села. Про нього кажуть: «Справжній знавець землі,талановитий керівник, професіонал своєї справи». Цією людиною зроблено багато для рідного краю.
 За підтримки Добропільської райдержадміністрації в 2002 році  на місті концтабору, який в роки війни знаходився в селі Кам’янка з 1941 по 1943 рік, було відкритий меморіал. Віктор Батицький є засновником сільського музею в селі Юр’ївка.
батицький2
     Віктор Миколайович цінує українську культуру, народні традиції, піклується за збереження історії села. Кропіткою працею та завдяки фінансовій підтримці Віктора Миколайовича були видані історико-краєзнавчий альманах «Добре Поле» та книга «Історія поселення села Юр’ївка та хуторів Лиман, Петровський, Зелений клин, Кам’янський, Леонтіївський та колонії Шидлівка».
Джерело: Добропільська РДА.