четвер, 22 серпня 2019 р.

Рятувальники попереджають


                          Шановні громадяни!

   Невдовзі відбудеться святкування Незалежності України. У цей святковий день люди будуть брати участь у масових заходах, відпочиватимуть на природі. Практика засвідчує: у такі святкові дні зростає ризик виникнення пожеж та надзвичайних подій.
   Щоб запобігти загибелі та травмуванню людей, не допустити пожеж в екосистемах, на відкритих територіях та у побуті рятувальники 19 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області закликає дотримуватися вимог безпеки. Зокрема:

- у місцях проведення масового культурно-видовищного заходу не прагніть потрапити в найбільш щільне скупчення людей на обмеженому просторі. Якщо вам доведеться зіткнутися з порушенням правил пожежної безпеки та громадського порядку, найбезпечніше буде залишити цей захід.
- заздалегідь вивчіть шляхи можливої евакуації при відвідуванні місць масового скупчення людей.
- будьте обережними з вогнем під час перебування на території лісових насаджень. Варто пам’ятати, що відпочивати у лісі дозволено у межах рекреаційних зон, а в`їзд на територію лісових масивів на будь-якому виді транспорту категорично заборонений у пожежонебезпечний період.
- обирайте для відпочинку на воді спеціально облаштовані місця, де функціонують рятувальні пости, дотримуйтеся правил безпеки під час купання.
- не залишайте дітей без нагляду.
- натрапивши на підозрілий предмет, схожий на вибухонебезпечний, за жодних обставин не зачіпайте його, а негайно телефонуйте на «101» або «102».
- якщо ви помітили пожежу або іншу надзвичайну ситуацію, повідомте про це службу порятунку за номером «101».

       Безпечного святкування!