середу, 25 вересня 2019 р.

Голова районної ради взяв участь у роботі колегії РДА

 
    25 серпня 2019 року в залі засідань Добропільської районної ради відбулося засідання колегії, у якому взяли участь голова районної ради Юрій Середа, начальники управлінь, відділів і служб районної державної адміністрації, керівники територіальних органів та інших центральних органів виконавчої влади в районі, керівники підприємств, установ, організацій району, сільські, селищний голови. Засідання провела в.о. голови райдержадміністрації Наталя Перекотій.
    На засіданні колегії розглянуто 3 питання.
    Першим питанням порядку денного було обговорення підсумків оздоровлення та відпочинку дітей району в літній період 2019 року.
  У своєму виступі із зазначеного питання начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Купцова підкреслила, що збереження і зміцнення здоров’я дітей та дорослих громадян України – одна з актуальних проблем нашого суспільства. Розбудова держави, її подальший розвиток прямо залежить від здоров’я населення, від збільшення кількості здорових, міцних, сильних духом людей.
     Також, вона зазначила, що головну увагу районної державної адміністрації зосереджено на оздоровленні дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, на збереженні мережі дитячих закладів оздоровлення і відпочинку та максимальному її використанні під час оздоровчого сезону, створенні належних умов для творчого, інтелектуального, культурного і фізичного розвитку дітей. Влітку 2019 року оздоровлено 44 дитини за рахунок обласного, районного бюджетів та бюджету Шахівської сільської ради на загальну суму 281,38 тис. грн.. Крім того, з початку поточного року 4 дитини, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, пройшли оздоровлення в ДП «УДЦ «Молода гвардія», ДП «УДЦ «Артек» та ДОТ «Лазурит Кемп».
    В пришкільних таборах в червні місяці відпочили 210 учнів в пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням, на їх харчування витрачено з районного бюджету 70,0 тис.грн..
     Про підготовку об’єктів соціально-культурного призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років детально проінформувала в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Ольга Бурковська.
Ольга Петрівна зазначила, що будівлі, опалювальні системи шкіл, амбулаторій ФПів, дитячих садків знаходяться в задовільному стані. Котельні теж приведені до готовності. В жовтні-грудні поточного року буде проведено закупівлю твердого палива.
    Членами колегії було надано ряд зауважень та пропозицій. Багато питань у селищного, сільських голів викликала робота дільниці № 2 філії «Покровський «Автодор». Прийнято рішення найближчим часом зібрати робочу нараду з питання утримання доріг в належному стані в зимовий період та розчистки обочин доріг.
     Також члени колегії заслухали начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Ларису Грибаускас з питання стану влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання.
      Одними із пріоритетних напрямків роботи райдержадміністрації є удосконалення механізму взаємодії місцевих органів влади щодо раннього виявлення сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей у сім’ях, де батьки неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки та подальший розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення умов для влаштування дітей у сім’ї.
    Сімейними формами виховання в районі охоплено 76 (88,4%) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 60 дітей перебувають під опікою громадян, 4 дітей перебувають у прийомних сім’ях, 12- у дитячих будинках сімейного типу. На повному державному утриманні виховується 3 дітей.
     На території району функціонує: 2 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 5 дітей, та 2 дитячі будинки сімейного типу, з влаштуванням 17 дітей.
    Поза сімейним вихованням в районі ще залишаються 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячих закладах системи охорони здоров’я, системи освіти та системи соціального захисту. Їх влаштування до сімейних форм має вирішити проблеми повноцінного утримання та виховання, адаптації до самостійного життя.
Службою у справах дітей та іншими структурами, які здійснюють функції соціального захисту законних прав та інтересів дітей Добропільського району, здійснюється цілеспрямована та послідовна робота в напрямку забезпечення прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейне виховання та їх соціального захисту. Результатом плідної співпраці буде створення найближчим часом прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу, що надасть можливість влаштування до сімейних форм виховання ще 7 дітей, позбавлених батьківського піклування.
    По кожному з питань порядку денного засідання колегії райдержадміністрації відбулися обговорення та прийняті відповідні рішення.