пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

«Родичі гарбузові»

     Такий захід, в рамках святкувань Міжнародного Дня людей похилого віку, відбувся у Шевченківському сільському клубі (директор Сметаніна А.М.), підтриманий територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району (директор Болотова М.С. ). 
    Цей день – свято чисте і світле, свято наших батьків, бабусь і дідусів; день, коли ми їм віддаємо свою любов, шану та вдячність. Його мета: привітати учасників зустрічі та уславити давній звичай збору урожаю.
Осінь, щедра і багата, прийшла в Україну, прикрасила все довкола, гарно, без зупину. Вбрання залу оживили яскраві кольори виставки виробів із гарбуза, огірків, буряків та квітів, створені декорації фотозони. Перед глядачами розгорнулось дійство ярмарку, яке перепліталось з запальним репертуаром фольклорного народного ансамблю «Світанок». Гостей свята вразила гра на граблях, дошці для прання та рублю. Колоритні костюми, вишукані головні убори, соковиті, чаруючі голоси аматорів народної творчості підсилили урочисту і святкову атмосферу зустрічі. 
   На столах духмяним золотом палала гарбузова каша, смачна вуха, запашні пироги та солодощі з чаєм. 
   Ведуча Аліна Миколаївна провела майстерно, з гумором конкурси: гадання на овочах, приготування страв із гарбуза, «Родичі гарбузові» у віршах, «Скачай гарбуза», танців. Переможці отримали дипломи, подарунки і сувеніри. 
   На святі було представлено громадську ініціативу депутатів Світлівської сільської ради «Затишок», яка полягає у здійсненні благоустрою на вул. Космонавтів: влаштовано лавочку, клумби квітів, декоративну доріжку. Літні жіночки таким чином йдуть в ногу з часом, цінуючи прекрасне всім серцем. Автор ідеї Валентина Василівна Плясовиця , сподівається, що молодь у селі зверне на цю подію увагу та на своїх вулицях також втілить її у життя. 
   Святкові вітання пролунали від голови первинної організації ветеранів Світлівської сільської ради Чачуни Г.В., депутата Добропільської районної ради Сметаніної А.М., зав.відділенням терцентру Катрич О.М., яка передала щирі побажання від їх ровесників із смт Святогорівка, сіл Кам’янки, Панківки, Маяк. Зворушливим став подарунок від жителів с. Володимирівки: шпаківня із рослин та полотна, яка стала запорукою зустрічі селян в наступному році. Цьогорічні 4 таких зустрічі – знайомства, організовані територіальним центром, прийшлись до душі мешканцям різних куточків району. 
  Дякуємо: 
- за матеріальну підтримку заходу - ПрАТ «Веско» генеральний директор Цимарман Є.В., ГО «Добре поле», голова Марченко Л.О. в рамках соціального партнерства з Добропільською РДА, Добропільською районною радою. 
- за участь у заході голові первинної організації ветеранів Світлівської сільської ради Чачуні Г.В., депутату Добропільської районної ради Сметаніній А.М., ФНА «Світанок» Світлівського БНТ, керівник Британ С.І., художньому керівнику Дорошкевичу Е.В. 
- за організацію та творчу підтримку проведення заходу учасникам художньої самодіяльності Шевченківського СК , зокрема дитячому гуртку «Зорецвіт».