пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Хроніка обласних новин

   03 жовтня 2019 року в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулася координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху. 
    Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації, ГУ ДСНС України в Донецькій області, представники правоохоронних органів, Служби автомобільних доріг, управління Укртрансбезпеки в Донецькій області, ГУ Держпраці в Донецькій області та Регіональної філії «Донецька залізниця».
   Під час заходу розглянули проблеми аварійності та причини виникнення ДТП за поточний період 2019 року, питання функціонування єдиного сервісного центру ГУ Національної поліції в Донецькій області з використанням системи засобів фото- та відеофіксації подій. На засіданні також обговорили стан ремонту автодоріг на території Донецької області, здійснення контролю у сфері автотранспорту, стан дотримання «Правил охорони праці на автомобільному транспорті» водіями, які здійснюють пасажирські перевезення.
   Присутнім надали інформацію щодо профілактичної та освітньої діяльності у сфері безпеки дорожнього руху з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, навчання осіб, які не мають медичної освіти, надавати домедичну допомогу, організації безпеки руху на залізничних переїздах, та шляхи попередження аварійності за участю автотранспорту. Було також обговорено та надано пропозиції щодо підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Донецькій області.
  Заступник очільника області зауважив, що необхідно вести інформування дорослих та дітей щодо правил безпеки на дорозі.
  «Закликаю представників усіх служб, управлінь та підрозділів вести активне інформування населення щодо правил безпеки на дорозі: як тих, хто знаходиться за кермом, так і тих, хто йде пішки. Особливу увагу необхідно приділити дітям шкільного та дошкільного віку. Викладачі та батьки повинні навчати дітей переходити дорогу, розказувати про правила дорожнього руху. У навчальних закладах робити це необхідно наочно, створюючи інформацію у вигляді фільмованої та друкованої продукції, яка буде роз’яснювати на прикладах та показувати наслідки не дотримання ПДД», – зазначив Вадим Філашкін.
   Джерело: Прес-служба Донецької облдержадміністрації.