четвер, 31 жовтня 2019 р.

Всеукраїнський рейд «Урок» у Добропільському районі


  З 1 вересня до 28 жовтня  2019 року під координацією служби у справах дітей райдержадміністрації в Добропільському районі пройшов Всеукраїнський рейд «Урок». Це ціла низка заходів, спрямованих на повернення неповнолітніх мешканців району за шкільну парту, виявлення та усунення причин, внаслідок яких діти не приступили до занять у загальноосвітніх навчальних закладах.

   Законом України «Про освіту» встановлено обов’язковість середньої освіти для кожного громадянина. Це означає, що навчально-виховним процесом мають бути охоплені всі неповнолітні мешканці району віком від 6 до 18 років. Освітній процес об’єднав не лише вчителів, а й учнів та їх батьків. До справи виховання майбутнього покоління залучаються і соціальні служби району.
   На виконання заходів, передбачених у ході проведення Всеукраїнського рейду «Урок», з метою запобігання негативним проявам у дитячому середовищі, та у зв’язку з початком нового навчального року, службам та органам, причетним до виховання дітей, було скоординовано свою діяльність, спрямовану на посилення соціального та правового захисту підростаючого покоління.
   Хоча дітей шкільного віку в районі з кожним роком стає дедалі менше, але проблеми, пов’язані з відвідуванням ними закладів освіти, лише зростають. Тому першочерговою задачею, яку ставить перед спеціалістами служби у справах дітей Всеукраїнський рейд «Урок», є виявлення дітей, які не приступили 1 вересня до занять у загальноосвітніх закладах району, та усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені освітнім процесом.

   Загальна кількість дітей шкільного віку у Добропільському районі, станом на 28.10.2019, становить 1099 осіб, в Шахівській об’єднаній громаді - 218. Дітей, які не приступили до занять, не виявлено.
    З метою надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, була оголошена благодійна акція «Я хочу до школи» по збиранню одягу, взуття та канцелярських товарів.
  Допомогу отримали 38 дітей у вигляді наборів шкільного приладдя, що дало їм змогу краще підготуватися до нового навчального року .