вівторок, 1 жовтня 2019 р.

На нараді з селищним, сільськими головами та аграріями обговорили питання земельної реформи

   
 Сьогодні під головуванням в.о. голови райдержадміністрації Наталі Перекотій відбулася нарада з селищним, сільськими головами, керівниками сільгосппідприємств, начальниками відділів, управлінь, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, в якій взяв участь голова Добропільської районної ради Юрій Середа. 
      Відповідно до порядку денного було розглянуто 3 питання.
Перед початком заходу до присутніх звернулися представники ГО «Велике МОТО Добропілля» Андрій Гончаров та Сергій Пузанов із інформацією щодо проведення, 6 жовтня, вперше на території Добропільського району Кубку Донецької області з мотокросу. Виступаючі звернулися до присутніх із проханням надати посильну допомогу в підготовці спортивного свята, а саме прибирання прилеглої території.

     Дуже зацікавило присутніх обговорення питання щодо впровадження земельної реформи в Україні.
    З інформацією про основні норми законопроекту про ринок землі виступив заступник начальника відділу у Добропільському районі ГУ Держгеокадастру у Донецькій області Сергій Зоц.
       В обговоренні даного питання взяли участь голова Аграрного Союзу України в Донецькій області Володимир Голованьов, голови ФГ «Агролюкс» Олег Симоненко, ФГ «Надія» Микола Рижинков, директор ТОВ «ДСП» Віктор Шаров.
    В своїх виступах керівники особливо наголошували на необхідності внесення до законопроекту обмежень щодо продажу земель сільськогосподарського призначення юридичним особам з іноземним капіталом. Зокрема запропоновано розглянути можливість закупівлі земель державою і в подальшому надання земельних ділянок в оренду суб’єктам господарювання.
        Про утримання автомобільних доріг в належному стані в зимовий період та забезпечення розчищення лісосмуг вдовж автодоріг доповіла головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Раїса Лисак. Вона відзначила, що на сьогоднішній день прийнято розпорядження в.о. голови райдержадміністрації № 267 від 01.10.2019 «Про утримання в проїжджому стані автомобільних доріг у зимовий період 2019-2020 років», яким затверджено рекомендоване закріплення автодоріг району за підприємствами, установами і організаціями для забезпечення проведення робіт в екстремальних умовах зимового періоду.
        Начальник дільниці № 2 філії «Автодор» № 7 ДП «Донецький облавтодор» Ольга Горобець доповіла про підготовку свого підприємства до роботи в зимовий період та відповіла на питання присутніх сільських голів щодо вирубки засохлих дерев. Святогорівський селищний голова Віктор Бєлянкін надав довідку про результати розгляду звернень громадян за 9 місяців поточного року.