середу, 23 жовтня 2019 р.

Добропільський район збагачується ландшафтними заказниками

НОВИНИ ІЗ СЕСІЙНОЇ ЗАЛИ 

     Депутати Добропільської районної ради VII скликання на 37 черговій сесії, пленарне засідання якої відбулося у вересні поточного року, надали згоду на створення у районі ще двох заказників місцевого значення. 
   Ландшафтним заказником місцевого значення «Горицвіт» буде оголошено природну територію площею 100 га, розташовану поблизу села Рубіжне Ганнівської сільської ради. Зазначена територія відноситься до непридатних для ведення сільського господарства земель.
  Об’єкт являє собою степову балку з елементами дерево-чагарникової рослинності, що відноситься до басейну річок Грузька - Казенний Торець - Сіверський Донець. 
  Зазначена природна ділянка знаходиться поблизу Торецької ключової території регіонального рівня та входить до складу південно - українського (степового) екокоридору національного рівня Національної екологічної мережі України. 
   В 2017 році територія вивчалася фахівцями ГО «Екологія промислового регіону». 
  Інший запроектований заказник розміщений поблизу села Добропілля Добропільської сільської ради. Територія представлена біотопами в балочному комплексі і характеризується змитими грунтами, з безпосереднім виходом лісеподібних порід на поверхню та має рясні вкраплення гальки та вапняку. 
  Об’єкт являє собою степову балку з елементами чагарникової рослинності, що відноситься до басейну річок Водяна-Бик-Самара (площа 48,46 га - землі сільськогосподарського призначення та непридатні для ведення посівного сільського господарства земель). 
  Зазначена природна ділянка також входить до складу південно - українського (степового) екокоридору національного рівня Національної екологічної мережі України. 
  Ця територія вивчалася фахівцями ГО «Екологія промислового регіону» в 2019 році. 
  До Добропільської райдержадміністрації було надано наукове обґрунтування необхідності створення ландшафтних заказників місцевого значення. 
  Отримані матеріали було направлено для розгляду та погодження до Ганнівської і Добропільської сільських рад. 
  Сесіями зазначених сільських рад було розглянуто питання та прийнято позитивні рішення щодо надання згоди на оголошення відповідних територій ландшафтними заказниками місцевого значення «Горицвіт» і «Добропільський».