суботу, 30 листопада 2019 р.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом


   Щороку, 1 грудня, відповідно до рішень Всесвітньої організації охорони здоров’я та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятих у 1988 році, Україна разом з міжнародною спільнотою традиційно відзначає Всесвітній день боротьби із СНІДом. 
  Основна мета цього дня - звернути увагу суспільства до проблем ВІЛ/СНІДу, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-інфекції. 
  Проблема поширення ВІЛ-інфекції більше 30 років усе ще залишається актуальною для світової співдружності. Сьогодні масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини набули глобального характеру і постають реальною загрозою соціально-економічному розвитку більшості країн світу.
   Важливим моментом у запобіганні поширення СНІДу є активне залучення до боротьби з хворобою людей, які живуть з ВІЛ/СНІД. Діяльність сміливців, які не змирилися з невідворотністю, а почали активну роботу щодо захисту прав хворих, пропагандування профілактики страшної хвороби, сприяла стабілізації ситуації, що склалася внаслідок поширення СНІДу в Україні. 
  1 грудня – це день солідарності і виявляння толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, а також прихильності до формування здорового способу життя, як важливого життєвого орієнтира для кожного громадянина. 
   29 листопада 2019 року для учнів старших класів Криворізької ЗОШ І-ІІІ ступенів спеціалісти Добропільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з соціальнім працівником Благодійної організації «БФ «Світанок» провели бесіду та продемонстрували відео на тему «ВІЛ/СНІД».
 По закінченню зустрічі всі присутні отримали буклети і листівки інформаційно -просвітницького характеру, засоби контрацепції.