середу, 27 листопада 2019 р.

Хроніка обласних новин


       26 листопада 2019 року в Донецькій ОДА за участі очільника області Павла Кириленка та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації відбулася зустріч з делегацією GIZ, очолюваною керівницею кластеру Східна Україна, GIZ пані Лєною Флітта.
     Під час заходу презентували цілі нових проєктів GIZ, стратегічні цілі облдержадміністрації стосовно секторів охорони здоров’я та соціального захисту населення.
  За словами голови облдержадміністрації Павла Кириленка, пріоритетними напрямами у сфері охорони здоров’я Донецької області на сьогодні є створення та розбудова спроможної мережі системи охорони здоров’я, відновлення третинного рівня надання медичної допомоги шляхом створення Обласної багатопрофільної лікарні в м. Краматорськ за сучасними європейськими стандартами, зниження показників малюкової та материнської захворюваності та смертності в регіоні, підвищення доступності та якості медичної допомоги населенню, організація фізичної та психологічної реабілітації постраждалих від збройного конфлікту з урахуванням світового досвіду, захист населення від вакцинокерованих інфекційних хвороб та розбудова регіональної системи громадського здоров’я з урахуванням соціально-політичного стану регіону.
   Він також додав, що особливо пріоритетним напрямком в галузі регіональної системи охорони здоров’я є збереження психічного здоров’я населення регіону. Доступність та якість психіатричної та реабілітаційно-психологічної допомоги грають значну роль в поліпшенні соціально-економічних індикаторів та задоволення населення області медичною допомогою. Психічні розлади мають суттєву вагу в структурі хронічних захворювань.
   «Завдяки співпраці з GIZ та Люксембурзьким Червоним Хрестом та влади Німеччини відновлена будівля дитячого відділення на 35 ліжок, яке почало приймати пацієнтів з січня 2018 р. На даний час проліковано 575 дітей з психічними розладами. Надає психіатричну допомогу дітям мультидисциплінарна бригада у склад якої входить: психіатр, психолог, психотерапевт, корекційний педагог, логопед, ерготерапевт. У відділенні створені сприятливі психологічні умови для перебування дітей у стаціонарі та проведення реабілітаційних заходів, наявні палати для сумісного перебування дітей молодших шести років з батьками», – зауважив Павло Кириленко.

Джерело: Прес-служба Донецької облдержадміністрації.