пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Відкритий урок з Історії України в Ганнівській ЗОШ

     7 листопада 2019 року вчитель історії Єфремов М.В. провів у 8 класі відкритий урок по темі: «Козацько-селянські повстання 20—30-х рр. XVII ст.».
   Мета: визначити причини козацько-польських збройних конфліктів і повстань; розповісти про перебіг козацьких виступів проти польської влади; пояснити, у чому виявлявся національно-визвольний характер козацьких рухів; охарактеризувати результати та історичне значення козацько-польських збройних конфліктів і повстань; продовжити вдосконалювати набуті учнями вміння і навички; виховувати почуття поваги до історичного минулого України.
   В основі козацьких рухів 20—30-х рр. XVII ст. було незадоволення представників різних верств українського населення польською політикою.
    Незважаючи на поразки, повстання 20—30-х рр. XVII ст. мали важливе історичне значення. Відстоювання козацтвом своїх станових привілеїв набуло форми національно-визвольної боротьби. Висунуті гасла захисту православ’я, звільнення селян від панів і всієї України від польської влади забезпечили підтримку повстанців більшістю населення.
  Козацтво продемонструвало можливість виконувати роль провідника українського національно-визвольного руху. Було набуто досвід, який став у пригоді під час Національно-визвольної війни українського народу середини XVII ст.