четвер, 7 листопада 2019 р.

НЕ_ВИННА ВАГІТНІСТЬ


     В Україні стартувала освітня кампанія «Не_винна вагітність», аби нагадати що будь-яка доза алкоголю, спожита вагітною жінкою, створює ризик для здоров’я дитини.
      Наприклад, печінка плоду формується протягом усієї вагітності, і дитина в утробі ще не здатна вивести алкоголь зі свого організму. Нервова система закладається у перші два місяці, але формується протягом усієї вагітності: алкоголь може зашкодити їй і призвести до проблем з навчанням, запам'ятовуванням та поведінкою дитини. Алкоголь у першому триместрі може вплинути на розвиток клітин серця, і протягом усієї вагітності підвищує ризик появи судинних мальформацій і дефектів міжпередсердної перегородки.
     Споживання алкоголю шкодить і самій вагітній жінці, але найгірше те, що майбутня дитина вимушено зазнає його впливу. Це може призвести до розвитку фетального алкогольного синдрому, тобто відхиленнях у психофізичному розвитку дитини. 
    Шкода від вживання алкоголю може бути не помітною одразу, але може проявитися через багато років. Тому закликаємо жінок повністю утриматися від вживання алкоголю протягом вагітності. 
     Проживіть вагітність без алкоголю!