20 вересня 2019 року завершився перехідний період для операторів ринку харчових продуктів щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
Відтепер і на малих потужностях (в кіосках, павільйонах, кафе, ресторанах тощо) повинен бути НАССР.
Часу для підготовки до впровадження нових вимог було достатньо - законотворці надали 5 років від опублікування Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Перевірка системи НАССР буде проводитись у формі аудиту відповідно до переліку питань, що зазначені у формі акту, затвердженому наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 № 446.
Довідково:
система НАССР (від. англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) – це система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Ця система ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпечності харчових продуктів.
Джерело інформації: Добропільське районне управління Держпродспоживслужби.