Експерти завершують роботу над проектом законодавчих змін, які
сприятимуть викоріненню такого ганебного явища в Україні, як фальсифікація
харчових продуктів.
Про це повідомив Генеральний директор Директорату безпечності харчової
продукції Микола Мороз 14 листопада 2019 року на прес-конференції з нагоди
презентації проєкту «СТОП Фальсифікат».
За його словами, зараз робоча група завершує напрацювання проекту змін до
базового Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та
якості харчових продуктів» (№ 771), у якому основна увага буде зосередження на
посилення контролю за усім ланцюгом виробництва харчової продукції.
«Робота над цими змінами на фінальному етапі. Значна увага зосереджена на
термінології. Зокрема, вперше у закон буде введено поняття «фальсифікований
продукт», - наголосив Микола Мороз.
Також, зауважив
Генеральний директор Директорату, законопроект передбачає встановлення вимог до
простежуваності продукції, та уточнення деяких функцій компетентного органу в
сфері безпечності харчових продуктів.
Джерело: Добропільське районне управління
Держпродспоживслужби.