пʼятницю, 27 грудня 2019 р.

Участь у засіданні колегії облдержадміністрації


   26 грудня 2019 року в Донецькій ОДА пройшло засідання колегії під керівництвом голови облдержадміністрації Павла Кириленка. Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, голови міських рад, об’єднаних територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій, райдержадміністрацій, представники ООС, правоохоронці та представники громадськості.

    В засіданні колегії взяло участь керівництво Добропільського району.

 
   На порядок денний було винесено основні питання про виконання Програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020 і 2021 роки, про проєкт Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2020 рік, про проєкти Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року та Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року, про проєкт Регіональної програми моніторингу стану довкілля в Донецькій області, про проєкт міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 роки».
   На початку колегії Павло Кириленко нагородив працівників області за значний особистий внесок, державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю. Також очільник області представив голів райдержадміністрацій, яких Президент України Володимир Зеленський затвердив на посадах протягом останнього часу.
Павло Кириленко зазначив, що у рамках Програми соціально-економічного розвитку у 2019 році особливий акцент ставився на вирішенні питань підтримки функціонування та покращення матеріально-технічного галузей освіти, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту.
   «У рамках Програми у 2019 році передбачалося здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам на території Донецької області для придбання житла на умовах співфінансування з бюджетів міст (міст обласного значення), районів, ОТГ області обласному бюджету. Серед спортсменів та тренерів нове помешкання вже отримано у містах: Бахмут, Краматорськ, Слов’янськ, Торецьк; у селі Гришине Покровського району. Житлом забезпечено дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у кількості 120 одиниць. 10 одиниць житла впорядкованого, надано з житлових фондів міст, районів, ОТГ для постійного проживання зазначеній категорії дітей та осіб, 44 одиниці житла - соціального, наданого з фондів соціального призначення», – зауважив очільник області.























Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.