середу, 25 грудня 2019 р.

Погашення боргу з ЄСВ – один із пріоритетних напрямів роботи податкової служби


       Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) є основним джерелом наповнення Фонду соціального страхування, за рахунок якого фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги тощо.
   Як повідомила завідувач Добропільського сектору по роботі з боргом Покровсько – Добропільського управління Головного управління ДПС у Донецькій області Ірина Маже податковою службою спільно з відділами державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області вживаються дієві заходи щодо ліквідації заборгованості з ЄСВ суб’єктами господарювання.

  «За результатами проведеної роботи з суб’єктами господарювання-боржниками протягом січня-листопада 2019 року в рахунок погашення заборгованості з ЄСВ до бюджету надійшло 3,2 млн. грн., у т.ч. 0,3 млн. грн. забезпечено відділами державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області за вимогами, направленими фахівцями Добропільського сектору по роботі з боргом Покровсько – Добропільського управління Головного управління ДПС у Донецькій області», – зазначила Ірина Маже.
   Звертаємо увагу платників, що з 1 жовтня 2019 року функціонують нові рахунки для сплати ЄСВ. Нові рахунки розміщено на офіційному субсайті ГУ ДПС у Донецькій області, за посиланням: https://dn.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.
   З 03.01.2020 почнуть діяти нові рахунки для сплати ЄСВ, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства України(МФО 899998), за стандартом IBAN.
  Кошти, які сплачуються платниками податків на рахунки зі старими реквізитами, не зараховуються до бюджетів, а повертаються платникам, як нез’ясовані надходження.
   Для отримання інформації щодо стану розрахунків з бюджетом з усіх відкритих інтегрованих карток платника, зокрема, інформацію про податковий борг, у розрізі податків, належних платнику до сплати, пропонуємо звернутися, з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП), на офіційний сайт ДПС України - електронний сервіс: «Електронний кабінет».

Джерело: Покровсько - Добропільське управління ГУ ДПС у Донецькій області.