вівторок, 24 грудня 2019 р.

Відповіді на актуальні питання сьогодення


    Надаємо інформацію з прес-конференції в.о начальника Добропільського обєднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Неоніли Пітик.
    Неоніло Євгеніївно, які організаційно-управлінські заходи Ви використовуєте для упередження корупційних проявів до осіб, які звертаються до управління? 
    З метою недопущення корупційних ризиків впроваджено порядок обслуговування громадян та обробки звернень пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій з унеможливленням підготовки документів про призначення (перерахунок) пенсій та виплати грошової допомоги спеціалістами, які безпосередньо здійснюють прийом громадян. 


    Розширено та вдосконалено дистанційні форми надання послуг (скап-зв’язок, через веб-портал електронних послуг: одержання довідок перегляд анкетних даних та електронної пенсійної справи, подання звернень, скарг, запис на прийом, замовлення послуги інформування за допомогою смс-повідомлення тощо). У поточному році запроваджено нову функцію веб-порталу електронних послуг як призначення пенсії – здійснення її перерахунку «в один дотик», так звана «Е-пенсія». Це скоротило кількість контактів персоналу, який здійснює прийом громадян, із заявниками, чим знижено ймовірність вчинення корупційних правопорушень та зменшено кількість звернень громадян на стаціонарний прийом в порівнянні з 2018 роком на 22 %. 
    Для своєчасного реагування на можливі корупційні прояви на стенді управління та на веб-сайті розміщено телефони довіри з питань протидії корупції та «гарячої» телефонної лінії. Встановлено «Антикорупційну скриньку» для зауважень і пропозицій, повідомлень про неправомірні дії з боку працівників управління щодо корупційних діянь. 
  Хотілось би дізнатись, як контролюється дотримання антикорупційного законодавства державними службовцями управління? 
    Для забезпечення відкритості та прозорості діяльності державних службовців управління, перевіряється своєчасність подання декларацій державних службовців управління на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. 
  Здійснюється моніторинг рішень щодо пенсійного забезпечення керівного складу управління, членів їх сімей, з метою контролю за своєчасним вжиттям заходів, спрямованих на запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Порушень у поточному році не встановлено. 
   Для упередження виникнення потенційного або реального конфлікту інтересів проводиться щомісячний моніторинг виконання заходів та додержання державними службовцями управління антикорупційного законодавства в частині сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб. 
    Неоніло Євгеніївно, а як забезпечується прозорість економічної діяльності управління? 
  З метою ефективного та прозорого здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення організаційно-господарської діяльності управління, запобігання проявам корупції у сфері публічних закупівель управління зареєстроване в електронній системі закупівель PROZORRO. В установленому порядку оприлюднений Річний план закупівель на 2019 рік та додаток до нього. Оприлюднення інформації про закупівлю товарів, робіт і послуг відбувається з дотриманням вимог законодавства.