понеділок, 30 грудня 2019 р.

На Донеччині нагородили переможців конкурсу «Найкращі практики громадського бюджету»

   26 грудня 2019 року в місті Краматорськ відбулося нагородження переможців обласного конкурсу «Найкращі практики громадського бюджету» у 2019 році.
 Участь у конкурсі брали міські та районні адміністрації, а також ради об’єднаних територіальних громад області.



  Конкурс покликаний залучити представників громадянського суспільства до прийняття рішень щодо розподілення місцевого бюджету ті реалізації проєктів, найбільш актуальних для мешканців певного міста чи громади. На розгляд конкурсної комісії подавались вже реалізовані проєкти, які позитивно вплинули на життя громади – це і реалізація інфраструктурних проєктів, і покращення доступності, і проведення масових заходів.
   Під час вітального слова директор департаменту інформаційної політики Наталія Чукова зазначила, що зараз Україна йде шляхом демократичної, соціальної, правової держави, в якій громадськість активно бере участь у виробленні публічної політики та прийнятті управлінських рішень.
  «Одним з інструментів локальної демократії є партиципаторний бюджет. Хочу подякувати керівництву міст та ОТГ, які розуміють важливість цього інструменту та активно впроваджують в громадах громадський бюджет або бюджет участі. Я вважаю, що громадський бюджет це платформа для спілкування мешканців з владою і між собою, яка дає можливість говорити більше про розвиток громади, знаходити порозуміння, брати відповідальність за якість свого життя, підвищити активність мешканців, сприяти зростанню обізнаності в питаннях місцевого самоврядування, збільшити довіру між владою і громадою», - наголосила Наталія Чукова.
  Цього року на розгляд конкурсної комісії полу подано 17 пропозицій з міст Краматорськ, Бахмут, Покровськ, Вугледар, Слов’янськ, Лиман, Дружківка, Маріуполь, Добропілля. Перше місце у конкурсі розділили Маріупольська міська рада з проєктом «Меморіал «Алея героїв» та Бахмутська міська рада з проєктом «Інтернет та комп’ютер в бібліотеку для сліпих».
 Окрім цього, представники восьми ОТГ області отримали подяки Донецької ОДА за розробку гербу та прапору громади.