суботу, 1 лютого 2020 р.

Податківці закликають громадян задекларувати доходи, отримані у минулому році


   ЦОП Мирноградської ДПІ та Ясинуватсько-Авдївської ДПІ Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області інформує платників податків, що з 1 січня 2020 року розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2019 року, яка передбачає подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи та визначення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб і військового збору. 
  Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи визначений ст.179 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (із змінами і доповненнями). 
  Звертаємо увагу, що з 01 січня поточного року застосовується декларація про майновий стан і доходи за оновленою формою (наказ Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859 у редакції від 25.04.2019 №177).
  Податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із способів: 
-особисто або уповноваженою на це особою; 
-надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; 
-засобами електронного зв’язку. 
   Якщо податкова декларація надсилається поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного терміну подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк. 
  Для заощадження часу радимо подавати декларацію засобами електронного зв’язку скориставшись електронним сервісом ДПС України «Електронний кабінет», яким передбачено часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. 
   За інформацією щодо порядку заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи громадяни можуть звернутися до центру обслуговування платників Мирноградської ДПІ Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області за адресою: м. Мирноград, вул. Центральна, 19 (тел. (06239) 6-03-00). 


Джерело: Покровсько-Добропільське управління ГУ ДПС у Донецькій області.