понеділок, 13 січня 2020 р.

Про зміни в Порядку призначення житлових субсидій

 
  Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації повідомляє, що 27 грудня 2019 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 1123 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848», якою спрощено умови призначення житлових субсидій окремим категоріям громадян. 
   Зокрема, під час призначення житлової субсидії не враховуються доходи одного з подружжя, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.
  У сільській місцевості заяви громадян з необхідними документами для призначення житлових субсидій приймаються уповноваженими особами, та передаються відповідним органам соціального захисту населення. 
   У разі утворення об’єднаної територіальної громади заяви з необхідними документами для призначення житлових субсидій приймаються уповноваженими особами, та передаються відповідним органам соціального захисту населення. 
  Громадянам, які одержували житлову субсидію на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та на оплату житлово-комунальних послуг і у яких відсутня заборгованість, житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг у наступному календарному році призначається у грошовій готівковій формі. 
  Субсидія не призначатиметься якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг. 
  Якщо під час отримання житлової субсидії змінився склад сім’ї, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, набір житлово-комунальних послуг, з’явився транспортний засіб з датою випуску до 5 років (крім мопеда та причепа), було придбано майно, товари або сплачено послуги на суму понад 50 тисяч гривень - слід протягом 30 календарних днів – не пізніше - повідомити про це органи соціального захисту. 
  У разі виникнення питань щодо призначення житлових субсидій жителі Добропільського району мають можливість отримати детальну консультацію у спеціалістів з призначення субсидій на особистому прийому за адресою: місто Добропілля, вул. Першотравнева, 83 або за телефоном 2-79-17.
Джерело: Управління соціального захисту населення райдержадміністрації.