понеділок, 24 лютого 2020 р.

У Покровсько – Добропільському управлінні підбито підсумки щодо надання адміністративних послуг протягом січня 2020року

  Створення сприятливих умов для платників з метою надання якісних адміністративних, консультаційних, інформаційних послуг, впровадження прогресивних методів і форм обслуговування залишаються одним з пріоритетних напрямків роботи Покровсько - Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області. Підбиваючи підсумки роботи за січень 2020 року, начальник Покровсько- Добропільського управління Алла Єльникова відзначила надання широкого спектру адміністративних послуг та сервісів для відвідувачів Центрів обслуговування платників (далі - ЦОП).
  Протягом січня 2020 року платникам податків, яких обслуговує управління, надано 3147 різних адміністративних послуг, з низ 12 послуг надано в електронній формі, що в свою чергу на 10 відсотків більш ніж за аналогічний період 2019 року. Найбільш популярною серед послуг є видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників, якою скористались 1865 громадян, що складає майже 59 відс. від всіх наданих послуг. 
  Найбільш запитуваними послугами є також: 
- видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 324, 
- реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 153. 
- реєстрація книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 196 послуг, 
   Платникам податків видано 139 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами ДПС, 220 витягів з реєстру платників єдиного податку. Зареєстровано платниками єдиного податку 117 суб’єктів господарської діяльності та інші послуги. 
   Нагадуємо, що центри обслуговування створено для зручності платників податків. В одному місці зосереджено усі необхідні послуги: реєстрація, консультація, надання адміністративних послуг, проведення звірок, приймання звітності, видача довідок, приймальня громадян. Платники мають змогу ознайомитись з інформацією щодо переліку послуг, порядку їх надання в зручний для них спосіб як на головному веб порталі ГУ ДПС у Донецькій області (dn.tax.gov.ua), так і на інформаційних стендах безпосередньо в Центрах обслуговування платників. 
   Надання адміністративних та консультаційних послуг здійснюється в ЦОП, які функціонують у м.м. Покровськ, Мирноград, Селидове, Добропілля та смт. Олександрівка з понеділка по четвер з 9.00 до 18.00, у п’ятницю – до 16-45 за адресами: 
ЦОП Покровської ДПІ: м. Покровськ, вул. Європейська, буд.1; 
ЦОП Селидівської ДПІ: м. Селидово, вул. Гоголя, буд.1; 
ЦОП Мирноградської ДПІ, Ясинуватсько - Авдіївської ДПІ: м. Мирноград, вул. Центральна, буд. 19; 
ЦОП Добропільської ДПІ: м. Добропілля, пров. Європейський (Радянський), буд 4; 
ЦОП Олександрівської ДПІ: смт Олександрівка, площа Олександра Невського, буд. 3. 
   Крім цього, адміністративні послуги можна отримати у м. Авдіївка, вул. Молодіжна, буд.7, каб.308, (пункт надання адміністративних послуг ЦОП Ясинуватсько - Авдіївської ДПІ ). 

Джерело: Покровсько – Добропільське управління ГУ ДПС у Донецькій області.