середу, 26 лютого 2020 р.

"Уклонімося низько до землі тим, хто в серці буде жити вічно"

   Ось уже шість років поспіль щемить серце у кожного українця, коли він згадує події Майдану 2013-2014рр. Шість років, а все неначе учора… Перші виступи, перші сльози, перші кулі та… перші Герої. Герої, які до тієї миті були звичайними громадянами, що вийшли на Майдан за єдність і цілісність своєї Батьківщини. Герої, імена яких, немов молитву, протягом ось уже шести років повторює уся Україна. Герої, які на своїх останніх човнах попливли по морю рук та сліз прямо на небо до Господа і стали на варті миру та спокою України вже там – на небесах. 
  З метою ознайомити школярів із історичним та суспільним значенням Революції гідності, короткими життєписами деяких героїв Небесної Сотні, розкрити суть подвигу Небесної Сотні, вшанувати героїзм українських захисників і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України у стінах Золотоколодязянської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшла низка заходів.
    Напередодні пам’ятної дати учнями 9-го класу (класний керівник Ю.С. Ляментовська) було вирішено провести акцію «Ангели пам’яті». Тому учнівським колективом (координатори: педагог-організатор Н.В. Ананських і заступник директора з ВР Г.А. Ковальова) було створено експозицію «Герої не вмирають».   На уроках трудового навчання (учитель М.М. Кулішов) діти підготували дерево, яке стало частиною стіни пам’яті. 
   Під час інформаційного вісника учні додали до загальної експозиції власноруч виготовлених янголят, як символ скорботи та віри у вічне життя. 
   З приводу історичної визначної події до школи було запрошено військовослужбовців 43-ої артилерійської бригади, які люб’язно погодилися відвідати виховний захід «Уклонімося низько до землі тим, хто в серці буде жити вічно», який було підготовлено класним колективом 9-го класу. 
    

    Дев’ятикласники згадували найстрашніші миті Майдану у віршах та історичних фактах, називали імена Героїв-земляків, говорили про біль та розпач, патріотизм і звитягу. Скорботною струною скрипки торкнулася кожного серця хвилина мовчання. Дитячі серця наповнилися вдячністю за мир і тугою за загиблими. 
   По закінченню заходу директор школи О.В. Солоп подякувала військовослужбовців за героїзм і самовідданість теплими словами та побажаннями якнайшвидшого миру на нашій неньці-Україні.
  

















Джерело: Золотоколодязянська ЗОШ І-ІІІ ступенів.