середу, 1 квітня 2020 р.

Вітчизна в надійних руках

 
 На минулому тижні, 26 березня, наша країна відзначала День Національної гвардії України. Це військове формування з правоохоронними функціями, яке захищає права, свободи і законні інтереси держави і громадян України.
  У збройному конфлікті на сході України участь нацгвардійців мала велике значення. Так, 15 квітня 2014 року, 350 бійців були направлені в район Слов’янська для участі у боях за місто. Про ці події розповідає не зовсім звична книга «Слов’янськ у війні 2014 року». Це своєрідний дайджест газетних матеріалів про сумнозвісні події. Це ж історія, написана по гарячих слідах різними людьми. 
   Книжкова виставка «Захисники спокою та незалежності України» інформує про створення та сучасний стан Національної гвардії України; журнал «Військо України» знайомить з військовою технікою та зброєю, що конкурують на світовому рівні, розповідає про військові будні, про солдатську єдність, братство. 
  Серед експонованої літератури – романи, повісті, есе таких відомих авторів, як Є.Положій, О.Забужко, Б.Жолдак, Р.Горовий, С. Лойко. Їх твори побудовані на реальних подіях. 
   Тож читайте ці книги, якщо не байдужі до долі України.