пʼятницю, 13 березня 2020 р.

На Донеччині під час карантину діти навчатимуться дистанційно

 12 березня 2020 року у місті Краматорськ відбувся пресбрифінг щодо розповсюдження коронавірусу в Україні. «COVID-19: як протистояти загрозі». 
  У ньому взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, начальник Краматорського прикордонного загону Анатолій Федорчук, заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Олександр Педенко, директор департаменту освіти і науки Тетяна Сідашева, заступник директора Донецького обласного лабораторного центру МОЗ України Тамара Беломеря.
  Під час спілкування з журналістами, Павло Кириленко зазначив, що сьогодні своїм розпорядженням вводить обмеження на проведення масових заходів та вводить карантин в учбових закладах. 
   «Карантин вводиться з 12 березня по 3 квітня у 1123 навчальних закладах області та охопить 267 тисяч дітей, проте навчання продовжиться дистанційно. Донецька область вже має досвід дистанційної освіти. У нас є підтримка Міністерства освіти - це електронні підручники, скайп-уроки. Ми будемо пропонувати вчителям користуватися цими інструментами, щоб забезпечити дистанційну освіту», - наголосила директор департаменту освіти і науки Тетяна Сідашева.
   Також вона зазначила, що зараз в Міністерстві освіти України розглядається питання про перенесення пробного ЗНО.
    За словами заступника начальника управління – начальника відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Олександра Педенко, на Донеччині було три підозри на захворювання коронавірусом, усі вони були дослідженні та наявність вірусу не підтвердилася. Станом на сьогодні жодної підозри на коронавірус в Донецькій області немає.
Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації