понеділок, 16 березня 2020 р.

Ювілеї двох поетів

   19 березня відзначаються ювілеї двох видатних українських поетів – 125 років з дня народження Максима Рильського (1895—1964) і 90 років з дня народження Ліни Костенко (1930).
  Максим Рильський був талановитою й багатогранною особистістю, що повною мірою відобразилось у його творчості. Окрім поезії він цікавився літературознавством, фольклористикою, вивчав світову культуру, був майстерним перекладачем з декількох іноземних мов, а також брав активну участь у громадському житті. Його ім’ям названа премія, якою нині увінчується майстерність перекладів.
   Ліна Костенко – перлина сучасної української літератури. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні. Уже багато років вона залишається справжнім борцем з неправдою, показовістю, пристосуванством, а зброя її – твори. Вона вміє зачепити, змусити думати, мріяти та діяти. Твори Ліни Костенко перекладені багатьма європейськими мовами. 
     З цієї нагоди в бібліотеках ЦБС оформлено книжкові виставки, тематичні полиці, перегляди літератури, де зібрано твори поетів, матеріали про життєвий і творчий шлях, періодичні статті та фото.