вівторок, 14 квітня 2020 р.

Хроніка обласних новин

  13 квітня 2020 року заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференції, участь у якому взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів ЦОВВ у Донецькій області, голови міських рад, РДА, рад ОТГ, керівники ВЦА.
  Під час заходу обговорили питання проведення заходів щодо запобігання та протидії пожежам у лісових масивах та екосистемах області у літній період 2020 року, а також стану створення безпечних умов на водних об’єктах Донецької області.
  Заступник очільника області зазначив, що перераховані проблеми несуть велику загрозу, тому необхідно заздалегідь підготуватись, щоб мінімізувати можливі негативні наслідки.
  «Бездощова вітряна погода, яка панує останнім часом, сприяє виникненню пожеж в екосистемах. Також добавляє ризиків випалювання сільськогосподарськими підприємствами та мешканцями регіону сухої трави та стерні перед початком польових робіт. Нам треба вжити всі можливі заходи, щоб не допустити біди», – зауважив Вадим Філашкін.
  За словами заступника начальника ГУ ДСНС України в Донецькій області із запобігання надзвичайним ситуаціям Ірини Подашевської, шляхами вирішення питань з попередження лісових пожеж є створення мінералізованих смуг і просік, протипожежних бар’єрів, проведення навчання працівників лісництв з питань запобігання та ліквідації пожеж, організація рейдів з перевірок та підтримання протипожежного стану в лісах, вжиття заходів щодо навчання населення правилам поведінки в лісах, проведення ремонту несправних і встановлення нових шлагбаумів на в’їздах в лісові та лісопаркові зони. Крім того, серйозною проблемою при ліквідації лісових пожеж є забезпечення місць гасіння пожежі водним ресурсом.






Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.