середу, 29 квітня 2020 р.

Хроніка обласних новин

 У Краматорську розпочався другий етап медичної реформи. Про це 28 квітня 2020 року на брифінгу у Донецькій ОДА повідомила начальник відділу охорони здоров’я Краматорської міської ради Валерія Мельник
  За її словами, заклади стаціонарної допомоги отримали на сьогодні повне фінансування, а не як планувалося – виплату всієї суми протягом 3 місяців. 
  «Заклади з охорони здоров’я зараз працюють з надання лише ургентної допомоги, скасовані всі планові госпіталізації, оперативні втручання, тому виконати ту норму, яка була розрахована, згідно статистичних даних, на сьогодні вони не мають можливості. У закладах міста Краматорська ситуація досить різна», - зауважила Валерія Мельник.
   Вона зазначає, що двом лікарням у достатньо фінансування, яке вони отримали за програмою Національної служби здоров’я України, а у 2 інших - є дефіцит фінансування, тому це питання вирішується на рівні міста. 
  Також Валерія Мельник розповіла, що на сьогодні питання скорочення ліжко-місць не стоїть, оскільки всі 4 краматорські лікарні є госпітальними базами, у тому числі по коронавірусу. Деякі заходи з оптимізації будуть проведені, зокрема переглянуть штатні розклади допоміжних служб.
Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.