четвер, 30 квітня 2020 р.

COVID-19 та безпечність харчових продуктів: ВООЗ розробило тимчасове керівництво для харчових підприємств

   В умовах від пандемії COVID-19, спричиненої вірусом SARS-CoV-2 світ перейшов на дистанційних режим існування - віддалена робота, онлайн-дискусії та зустрічі в Інтернеті стали звичайною практикою. Однак працівники харчової промисловості не мають можливості працювати з дому і зобов‘язані продовжувати працювати на своїх звичних робочих місцях. 
   Підтримка здоров‘я та безпеки всіх робітників виробництва та постачання продуктів харчування має вирішальне значення для виживання в умовах поточної пандемії.
  Саме тому Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) розробила тимчасові рекомендації для операторів ринку, діяльність яких пов’язана харчовими продуктами. 
  ВООЗ продовжує уважно стежити за ситуацією щодо будь-яких змін, які можуть вплинути на це тимчасове керівництво. У разі зміни будь-яких факторів, ВООЗ видасть подальше оновлення інформації. 
   В іншому випадку, дія даного тимчасового керівного документу закінчується через 2 роки після дати публікації. 


Джерело: Добропільське районне управління Держпродспоживслужби.